DTF ile doğru baskı almanın püf noktaları

DTF Yazıcınız ile detay baskı yaparken sorun mu yaşıyorsunuz? Özellikle kenarlarında yarı transparan degrade geçiş olan görsellerde beyaz taşmalarını engelleyemiyor musunuz? Size örneklerle doğru baskıyı göstereceğiz.

Her şeyden önce en önemlisi tabii ki doğru yazıcı ve doğru yazılımı doğru bir şekilde kullanabilmektir. Acemice devşirilmiş yazıcılarla bazı baskıları almanız mümkün değildir. Diğer taraftan her rip yazılımı aynı baskı performansını sergilemez. Standart kullanılan acro rip yazılımı temel olarak normal resimleri çok güzel basar. Ufak beyaz taşmalarını choke veya decrease değeriyle engelleyebilirsiniz.

YouTube player

Decrease (Choke) ayarı nedir?

Bu decrease veya choke değeri baskının kenarından başlayarak ne kadar kaç piksel içeriye kadar beyaz mürekkep atılmayacağını belirler. Böylelikle baskının kenarından beyaz renk taşmasını önleyebilirsiniz. Fakat bu opak resimlerde yeterli olur. Eğer resminizin kenarında transparandan degrade opaka geçiş varsa, choke ayarı yeterli olmayacaktır.

Digital Factory Rip Yazılımın DTG Modu

DTG’nin DTF’ye oranla bizce tek kayda değer avantajı demin bahsettiğimiz transparan degrade geçişlerdir. Kanada’lı CADlink firmasının Digital Factory DTF Rip yazılmı ile DTF Yazıcı kullanarak DTG’ye benzer baskılar alabilirsiniz.

Acro RIP ile yapılan baskı

Bu örnekte göreceğiniz üzere AcroRip yazılımında decrease değerini 10 vermiş olsanız bile neredeyse resmin tamamının üzerine beyaz mürekkep atılmıştır. Kenarlardaki yarı saydam geçişlerin de üzerine beyaz atıldığı için bu bölgeler saydamlığını kaybeder. Hatta daha da kötüsü geçişin başladığı saydamlık oranının çok yüksek olduğu bölgelerde ise resminiz beyaza döner.

CADlink Digital Factory ile doğru ayarda yapılan baskı

Bu örnek ise Digital Factory kullanarak DTF transfer baskı’nın doğru ayarlarla yapılmış çıktısıdır. Solda gördüğünüz üzere yarı transparan geçişlerin üzerine beyaz atılmamış ve dolayısıyla önden bakıldığında çirkin beyaz taşmaları olmamıştır.

DTF beyaz baskı için diğer ayarlar

Beyaz mürekkebin hangi rengin üzerine ne kadar atılacağına dair bütün rip yazılımlarında iki temel ayar vardır. Birincisi her rengin üzerine beyaz atmak, diğeri ise gradyan tekniği ile beyaz basmaktır. Bu iki ayar beyaz yoğunluğuyla karıştırılmamalıdır. Yüzde olarak verilen beyaz yoğunluğu genel olarak bütün beyaz baskı yapılan alanlara atılan beyaz mürekkebin artırılması ve azaltılmasıyla alakalıdır.

Her renkli noktaya beyaz baskı

şeffaf olmayan bütün piksellerin üzerine beyaz basılması

Bu ayarda pixel değeri tamamen şeffaf olmayan bütün noktalar üzerine eşit oranda beyaz mürrekkep püskürtülür. Ayrıca ek bir ayar daha vardır. Eğer siyahın üzerine beyaz atmak istemiyorsanız, onu da seçebilirsiniz. Siyahı cihaz tek değer olarak görmez, koyu siyah açık siyah gibi düşünebilirsiniz. Siyah oranını da ayrıca belirtebilirsiniz.

%25 siyah algılama eşiği
siyah üzerine beyaz basılmamış dtf ayarı
%25 siyah üzerine beyaz basılmamış hali

Gradyan modunda beyaz baskı

Görselin renk değerine göre beyaz yoğunluğunun gradyan ayarlanması

Bu ayarda ise sadece şeffaf mı, renk değeri var mı şeklinde sıfır veya bir gibi bir değerlendirme yoktur. Her pikselin renk değerine ayrıca bakılır. Açık renklerde daha fazla beyaz, koyu renklerde daha az beyaz kullanılır. Bu ayar daha çok çok koyu olmayan renkli kumaşlar için idealdir.

iPhone ile çekilen porte fotoğrafları siyah tişörte nasıl basılı?

iPhone X ve sonrası bütün modellerde (X, XS, 11, 12 ve 13) pro veya normal sürüm farkı olmaksızın porte modunda fotoğraf çekebilirsiniz. Bu fotoğrafların arka fonunu bulandırabildiğiniz gibi, aynı zamanda stüdyo ışığı modunda siyah fon da kullanabilirsiniz. Kanada’lı cadLINK firmasının Digital Factory rip yazılımı siyah fonu porte baskıları otomatik olarak mükemmel bir şekilde siyah tişörtlere basabilir. Bunun için yapmanız gereken doğru modu seçip çıktı almak. Konu hakkında detaylı bilgiye ise aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

YouTube player

2 Yorum

  1. DERYA YILMAZ

    Merhaba
    DTF makinasıyla puff yada yuksek baskı yapılabiliyor mu ? böyle boyalar varmı acaba ?

    cevap için şimdiden teşekkürler

Yorum yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir